tiistai 5. helmikuuta 2013

Täydellisiä ribsejä...

En ole aiemmin tehnyt itse ribsejä ja tartuin haasteeseen innolla, mutta en todellakaan odottanut näiden onnistuvan ekalla yrittämällä. Olennaisinta ribsien valmistamisessa on kärsivällisyys, jota minulta usein puuttuu. Toinen tärkeä asia on hyvä liha, jossa on tarpeeksi rasvaa. Rasva pitää ribsit mureina. Ostin oman ribs-rivini Stockmannin lihatiskistä. Pala oli noin 800g ja maksoi 6 euroa. Eli hintaa näille ei paljoa tule.

haluamasi määrä ribsejä
chilijauhetta
cayannepippurijauhetta
suolaa
pippuria

Tarkasta, että kalvo on poistettu palan alapinnalta. Jos ei, ota yhdestä kulmasta kiinni ja revi hitaasti irti. Sekoita sopiva määrä mausteita (riippuen lihan määrästä) ja hiero lihan pintaan molemmille puolille. Mausteseosta saa olla kunnolla joka puolella lihaa. Paketoi palat tiukasti folioon, jopa kaksinkertaiseen folioon tarvittaessa. Kuumenna uuni 120 asteeseen. Laita lihanyytit ritilälle ja aseta alle uunivuoka, jossa on vettä. Näin lihat pysyvät mahdollisimman "kosteina" eivätkä pääse kuivamaan. Paistoaika tuolle 800 grammalle oli n. 3t 20min. Liha on valmista, kun se alkaa irrota luista.

Barbeque-kastike

2-3 kynttä valkosipulia
1/2 tl chilijauhetta
1,6 dl ketsuppia
0,8 dl colajuomaa (ei light)
2 rkl vaaleaa balsamicoa
ripaus mustapippuria
oliiviöljyä

Freesaa valkosipulit (kannattaa raastaa) ja chilijauhe oliiviöljytilkassa. Sekoita loput ainekset ja keittele hetki, jotta saat kastikkeesta sopivan paksua. Itse laitoin vahingossa 8 dl colaa ja keitinkin kastiketta kasaan pari tuntia. Hups! Toimi kuitenkin ja ei ainakaan ollut liian tulista, vaan itseasiassa ihanasti makustunutta. Ja olipahan reilusti soosia :) Sitä jäi myös pakastukseen seuraavia ribsejä varten.

Kun liha on valmis, ota se pois uunista ja laita uuni täydelle lämmölle. Ota lihat pois folioista ja laita ne nyt ritilälle ja valele barbeque-kastiketta päälle. Kun uuni on kuumentunut, väännä grillivastukset päälle. Aseta lihat uunin yläosaan ja "grillaa" nopeasti, että saavat kauniin pinnan.

Tässä "grillauksen" jälkeen.

Söimme ribsejä coleslawn ja avocadomajoneesin kera. Coleslawn ohje löytyy resepteistä täältä blogista.

Tässä ohje avocadomajoneesiin:

1 pehmeä avocado
1-2 rkl Hellmansin majoneesia
mustapippuria
suolaa
limeä
tuoretta korianteria

Laita kaikki ainekset blenderiin tai soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää eri ainesosia makusi mukaan. Tarjoile ribsien kanssa myös lämmintä barbeque-kastiketta. Itse lisäsin useamman kerran sitä, koska se maistui niiiiiiiin hyvältä :)

Ribsit lautasella coleslawn ja avocadomajoneesin kera.
koekokkasi: Hilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti